ABC pracy w kuchni. Materiał edukacyjny

Pewny start. Aktywni zawodowo

Autorzy: Joanna Hryń, Krystyna Rapiej

„Pewny start. Aktywni zawodowo. Zajęcia kulinarne. ABC pracy w kuchni” to ilustrowany przewodnik po produktach spożywczych, skałdnikach odżywczych, sposobach obróbki i przygotowywania owoców, warzyw, mięs, ryb - przeznaczony dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną.
Omowione produkty spożywcze:

  • warzywa i owoce,
  •  mleko i produkty mleczne,
  •  jaja, mąka, i kasza,
  •  mięso, drób i ryby,
  •  tłuszcze.

Uczniowie zyskają nie tylko wiedzę, ale też umiejętności potrzebne w jak najlepszym funkcjonowaniu w dorosłym życiu prywatnym i zawodowym.